Oletko uusi supersankarimme?

Kuusi vuotta sitten Suomeen muuttanut Kaushik halusi näyttää potentiaalinsa – nyt hän toimii esihenkilönä Foodoralla ja auttaa muita onnistumaan

Culture December 22, 2022

Foodoralla luotettuna tiiminvetäjänä, Senior Operations Managerina, työskentelevästä Kaushik Nag’sta ei äkkiseltään huomaisi, että vasta kuusi vuotta sitten hän oli täysin vieraalla maaperällä, kirjaimellisesti. 

Bangladeshista Suomen Kuopioon muuttanut Kaushik aloitteli jo toista maisteritutkintoaan Itä-Suomen yliopistossa, kun hän tuli siihen päätelmään, että akateeminen maailma ei sittenkään ole häntä varten. 

Pitkän uran kotimaassaan Bangladeshissa farmaseuttina tehnyt Kaushik halusi näyttää potentiaalinsa jossain aivan muussa – ihmisten johtamisessa ja liiketoiminnan kehitystyössä. Se oli hänen urahaaveensa.

Nyt hän työskentelee esihenkilönä 10 hengen Operations–tiimille ja toimii Foodoran liiketoiminnan ytimessä tuoden omia ideoitaan rohkeasti pöytään. 

Miten Kaushik toi esiin potentiaalinsa ja kipusi unelma-ammattiinsa Foodoralla? 

Foodoralta tarjoutunut osa-aikatyö oli hyppy tuntemattomaan Kaushikille

Vuonna 2018 Kaushik eleli opiskelijaelämää Kuopiossa, jonne hän oli vasta kaksi vuotta aikaisemmin muuttanut maailman toiselta puolelta. 

Uuteen kulttuuriin sopeutuakseen, ja monen muun opiskelija-vertaisensa tapaan, Kaushikin toive oli saada osa-aikatyö opintojensa ohelle.

“Opiskelijana lisätienesteille oli myös tarvetta”, Kaushik kertoo naurahtaen.  

Niinpä Foodoran vierailu yliopiston kampuksella osui juuri oikeaan saumaan. 

Jo kuluttaja-asiakkaana tutuksi tullut Foodora-brändi vakuutti Kaushikin myös tulevaisuuden työpaikkana. Joustava osa-aikatyö ruokapalvelukuljettajana tuntui juuri siltä, mitä Kaushik opintojensa ohelle siinä kohtaa kaipasi.

Pian Kaushik löysikin itsensä perehdytysjaksolta, uuteen työhön tutustumassa. 

Hyppy tuntemattomaan oli luonnollisesti aluksi jännittävää, mutta samalla Kaushik riemuitsi päästessään näyttämään potentiaalinsa Foodoralla. Hän ei kuitenkaan osannut aavistaa, mihin osa-aikatyöstä alkanut polku voisi johtaa. 

Kaushikin aktiivisuus huomattiin ja paikka unelma-ammatissa urkeni

Jo ensipäivistä lähtien, Kaushik toimitti ruokakuljetuksia mallikkaasti ja osoitti vaikuttavaa aktiivisuutta toiminnan kehittämiseksi. 

“Toin paljon kehitysideoitani esiin heti alusta lähtien. Oli ilo huomata, että minua kuunnellaan ja ideoistani on oikeasti kiinnostuttu täällä”, Kaushik kertoo. 

Kun Kaushik teki lopullisen päätöksen opintojensa lopettamisesta, ja päätti muuttaa Kuopiosta Helsinkiin, hän toivoi voivansa jatkaa osa-aikatyötään Foodoralla.

Tiivistä puheyhteyttä esihenkilönsä kanssa pitänyt Kaushik kertoi ajatuksistaan avoimesti, ja vaikka aikeissa ei ollut alun perin avata osa-aikaista paikkaa Helsinkiin, rooli päätettiin rakentaa Kaushikia varten.  

Hänen oma-aloitteisuutensa ja eteenpäin pyrkivä otteensa oli noteerattu laajemminkin, ja hänet haluttiin pitää talossa. 

“Oli suuri kunnia, että minua varten haluttiin rakentaa tehtävä. Tunsin itseni todella arvostetuksi ja tervetulleeksi”, Kaushik kertoo. 

Niinpä Kaushik jatkoi työtään ruokapalvelukuljettajana ja toimistotöiden parissa osa-aikaisesti saavuttuaan Helsinkiin. Hän otti myös hoitaakseen projektin, jonka tavoitteena oli tarjota uusille toimituskumppaneille laajennettua ja kattavaa tieto- ja logistiikkatukea. Ja Kaushik hoiti projektin mallikkaasti!   

Esimerkillistä foodora-asennetta ja kasvupotentiaalia osoittanut Kaushik sai pian ehdotuksen avoinna olevasta tehtävästä esihenkilöltään. Kyseessä oli Operations Manager -tehtävä. Kaushik päätti tarttua tähän tilaisuuteen hetimiten ja laittoi hakemuksensa sisään empimättä.

Kaushikin iloksi, paikka Operations Managerina aukesikin hänelle hetkeä myöhemmin. 

Silloin hänestä tuntui, että tässä on se unelma-ammatti, jossa hän pääsisi näyttämään täyden potentiaalinsa – olihan ihmisten auttaminen yhdistettynä liiketoiminnan kehittämiseen ollut Kaushikin pitkäaikainen urahaave.

Kaushik nauttii mielekkäästä työarjesta, jota hän saa foodoralaisena elää 

Kaushik on kokenut neljässä vuodessa huimaa etenemistä Foodora-urallaan. Nykyään hän toimii Senior Manager -roolissa esihenkilönä 10 hengen Operations-tiimilleen, ja tuo omia ideoitaan rohkeasti pöytään. 

Juuri vapaus vaikuttaa ja joustavat työn tekemisen tavat ovat Kaushikin mukaan hänen työarkensa parhaimpia puolia.  

”Tunnen, että täällä minun halutaan onnistuvan.”

“Voin tehdä työni mistä käsin tahansa. Voin vaikka reissata ympäri Suomea tai viettää viikon kesämökillä. Tällainen vapaus ei olisi tullut kuuloonkaan Bangladeshissa”, Kaushik naurahtaa.

“Minun ei tarvitse myöskään miettiä, onko jokin idea liian hölmö ehdotettavaksi. Tiedän, että ideoitani kuunnellaan ja niitä ei heti torpata”, Kaushik lisää. 

Kaushik kiittelee Foodoraa siitä, että hänen potentiaalinsa huomattiin ja nyt hän saa laittaa osaamisensa likoon joka päivä.

“Vastaanotto Foodoralla on ollut alusta alkaen lämmin ja tunnen, että täällä minun halutaan onnistuvan. Täällä minun on hyvä olla”, hän summaa. 

Recent Posts